Back to Top
SERVICII

PROFILAXIE DENTARĂ

Profilaxia dentara este cea mai simpla si accesibila metoda de tratament. Consta intr-un set de proceduri care au ca scop prevenirea cariei si a bolii parodontale.
Metode de profilaxie:
-igiena orala;
-controale periodice;
-detartrajul;
-periajul profesional;
-sigilarea santurilor si fosetelor.

IMPLANTOLOGIE

Specialitate chirurgicala a stomatologiei care are rolul de a inlocui dintii lipsa sau grav deteriorati, in conditii de siguranta, prin inserarea implanturilor dentare.
Un implant dentar are aceeasi functie ca radacina unui dinte natural. In 1950 apar primele implante endoosoase din titan ca material biocompatibil.

CHIRURGIE

Chirurgia Dentoalveolara utilizeaza o serie de procedee care implica modificarea dentitiei si a structurilor osoase adiacente.
Include extractii dentare dificile, indepartarea dintilor inclusi, grefarea ososas, rezectia apicala.

TERAPIE RESTAURATORIE

Aceasta disciplina are ca scop refacerea coronara a dintilor afectati de carii, prin mijloace directe si minim invazive.
Dupa curatarea completa a tesuturilor alterate (carii), dintii naturali sunt reconstruiti cu ajutorul materialelor compozite (plombe).

ENDODONTIE

Endodontie (termen ce provine din greaca, interiorul dintelui) se ocupa cu tratamentul afectiunilor pulpare (tesutul moale din interiorul dintelui).
Are ca scop salvarea dintelui natural prin tratamentul de canal:
– eliminarea resturilor organice si a bacteriilor;
– sigilarea canalelor cu materiale biocomparibile pentru prevenirea reinfectarii.

PROTETICĂ

Specialitate ce trateaza metodele de restaurare morfo-functionala si estetica a aparatului dento-maxilar cu ajutorul unor proteze (fixe sau mobile) biocompatibile.
Restabileste integritatea dentara, functia de masticatie si estetica faciala. Protezele sunt in general piese rigide, realizate in afara cavitatii bucale cu ajutorul laboratorului de tehnica dentara.

PARODONTOLOGIE

Specialitate care se ocupa cu studiul intregului sistem ce mentine dintii in oasele maxilare (parodontiu sau spatiu parodontal).
Afectiunile parodontiului sunt cel mai frecvent de etiologie bacteriana, lucrari protetice incorect realizate, anumite stari fiziologice (sarcina, menstruatie, pubertate, menopauza), anumite medicamente sau afectiuni generale (diabet, anemii, tulburari imunodeficitare etc). Pot fi gingivite (forme usoare) sau parodontite (forme grave).

ESTETICA DENTARĂ

Este domeniul care se ocupa de aspectul dintilor si imbunatatirea aspectului vizual al zambetului. Scopul procedurilor de estetica este de a obtine rezultatul ideal in conformitate cu dorintele pacientului.
Incude proceduri de albire, fatetare bijuterii dentare, coroane dentare.

STOMATOLOGIE PEDIATRICĂ

Se ocupa cu preventia, diagnosticarea si tratarea cariilor simple si complicate, fracturilor dentare, patologiei gingivale si mucozale, la copii si adolescenti.
Copiii prezinta necesitati diferite fata de cele ale adultilor, avand nevoie de specialist dedicat si tratament particularizat. In cazul copiilor, trebuie pus accent pe preventie, astfel incat sa nu aiba nevoie de tratament.
E indicat sa familiarizam micul pacient cu medicul, cu mediu cabinetului prin controale periodice, instructiuni de igiena, de alimentatie si interventii minim invazive.